ΔΗΣΥ-Ευρωεκλογές: Υποψηφιότητες μέχρι 15 Φεβρουαρίου, τελική απόφαση, 2 Μαρτίου

ΔΗΣΥ -Ευρωεκλογές: Υποψηφιότητες μέχρι 15 Φεβρουαρίου, απόφαση, 2 Μαρτίου τελικά απόφαση

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κατά την τακτική συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές καταστατικές διατάξεις, αποφάσισε τις ακόλουθες διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα σχετικά με την επιλογή των έξι υποψηφίων και τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του Κόμματος για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Υποψηφιότητες θα κατατίθενται αυτοπροσώπως στον Διευθυντή Διοίκησης του Κόμματος κ. Γιώργο Λυσανδρίδη, την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 μεταξύ των ωρών 09:30π.μ. και 12:30μ.μ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

α) συμπληρωμένο το ειδικό έντυπο υποβολής υποψηφιότητας

β) βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου σε ηλεκτρονική μορφή

γ) ποσό €500 που αποτελεί το τέλος υποβολής ενδιαφέροντος

δ) απόδειξη τακτοποίησης των συνδρομών τους για το 2019

Πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος θα πρέπει να ανακοινώσει τα χαρακτηριστικά του κατ’επιλογήν υποψηφίου (φύλο και αν είναι κάτω των 35) ώστε να ληφθούν υπόψη στις ποσοστώσεις που προβλέπονται στο Καταστατικό.

Επιλογή Υποψηφίων και Σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου

Με τη λήξη της υποβολής των υποψηφιοτήτων, ο κατάλογος των ενδιαφερομένων θα αποσταλεί στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και θα κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ.

Ακολούθως, το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος θα συνέλθει στην Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 για την επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι πέραν των διαθέσιμων θέσεων, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 μεταξύ των ωρών 9πμ και 1μ.μ. στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.

Στη συνέχεια θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο το Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 για να επικυρώσει την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπενθυμίζει όλους τους νέους και νέες, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στο εξωτερικό, ότι στις Ευρωεκλογές θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο. Η περίοδος υποβολής δηλώσεων για εκλογείς που θα βρίσκονται στις χώρες αυτές και επιθυμούν να ασκήσουν εκεί το εκλογικό τους δικαίωμα, λήγει στις 2 Απριλίου 2019, μέρα κατά την οποία κλείνει επίσης και η περίοδος υποβολής αιτήσεων για έγγραφή στον εκλογικό κατάλογο και έκδοση εκλογικού βιβλιαρίου.