ΥΠΑΜ: Βάσει της μελέτης του ΓΕΕΦ η απόφαση για μείωση της θητείας

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα του Φιλελευθέρου θα θέλαμε να  σημειώσουμε τα ακόλουθα:

  1. Μια και μόνο Επιχειρησιακή μελέτη του ΓΕΕΦ έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Άμυνας και στη βάση αυτής είναι που το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση για την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Ε.Φ.
  1. Δε θα ήταν ποτέ δυνατό να δοθεί εντολή για διενέργεια μελέτης για μείωση της θητείας το 2020 αφού είναι καλά γνωστό ότι η μείωση της θητείας προβλεπόταν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  1. Η μείωση της θητείας δε συνδέεται με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της νέας δομής δυνάμεων που ούτως ή άλλως πρέπει να υλοποιηθεί, ούτε με τα εξοπλιστικά προγράμματα της πενταετίας, που επίσης, ούτως ή άλλως πρέπει να προχωρήσουν.
  1. Η μείωση της θητείας συνδέεται με τη διαδικασία επαγγελματοποίησης της Εθνικής Φρουράς και την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών. Ως προς αυτό, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν μειώνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ε.Φ αλλά την επαυξάνει:

α) Πρώτο, γιατί είναι προφανές ότι ένας επαγγελματίας έχει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ικανότητα απ’ ότι ένας κληρωτός, λόγω και της εξειδίκευσης και της εμπειρίας που θα αποκτά.

β) Δεύτερο, γιατί με την απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιο, όχι μόνο δεν μειώνει αριθμητικά τη δύναμη της Ε.Φ., αλλά την αυξάνει, δεδομένων των μειωμένων γεννήσεων τα επόμενα χρόνια αλλά και της τάσης για φυγοστρατία.

 

  1. Επισυνάπτεται επίσης σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΦ

Capture

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ
ΕΓΑ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
27Φεβ2016

ΠΡΟΣ: ΥΠΑΜ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
1. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανακοινώνει ότι, με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΓΕΕΦ εγκρίθηκε μία μελέτη για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς η οποία υποβλήθηκε όπως αυτή συμφωνήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας.

2. Παρακαλείστε για την αποστολή ανακοίνωσης τύπου στα ΜΜΕ.
Αντγος Γεώργιος Μπασιακούλης
Αρχηγός