Υπάρχουν και τα δημόσια σχολεία…

Του Νικόλα Νικολάου

Εδώ και λίγες μέρες βλέπουμε και ακούμε στα ΜΜΕ, γονείς να κάνουν παράπονα  για τα υψηλά δίδακτρα των παιδιών τους που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Παραπονιούνται ότι πληρώνουν χιλιάδες ευρώ το χρόνο και τώρα με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το ύψος των διδάκτρων…

Ζητούν βοήθεια από το κράτος η έστω μία μικρή χορηγία για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν…

Αρκετοί συμπατριώτες μας έπαιρναν και παίρνουν τα παιδιά τους στα ιδωτικά σχολεία με τη δικαιολογία ότι η μάθηση στα κρατικά σχολεία είναι χαμηλού επιπέδου…..

Εγώ όμως λέω ξεκάθαρα ότι η αλήθεια είναι μία… Εάν το παιδί σου “παίρνει τα γράμματα” όπου και να φοιτήσει θα ξεχωρίσει ….

Το δικό μου παιδί δηλαδή το οποίο φοιτά στο Λύκειο Ακροπόλεως  θα έπρεπε  κατά τη γνωμη κάποιων γονιών να είναι από τους τελευταίους μαθητές; Όχι βέβαια… είναι από τους πρώτους και μάλιστα δεν πληρώνω μία….

Ο καιρός της χλιδής και του “κατσιαρίσματος” και της επιδειξιομανίας μας τελείωσε….

Ας “κάτσουν τη μπάλα κάτω”  κάποιοι γονείς και ας μην συνεχίζουν να επηρεάζουν και τα παιδιά με τις αφ’υψηλού  συμπεριφορές τους….

Δεν λέμε υπάρχουν άριστα ιδιωτικά σχολεία αλλά υπάρχουν και άριστα κρατικά σχολεία. Στο χέρι του κάθε Κύπριου είναι να το αποδείξει….

Και ας σταματήσουν κάποιοι να κλαψουρίζουν από τηλεοράσεως ότι δεν τα βγάζουν πέρα με τα δίδακτρα των παιδιών τους…. Έλεος πια…. κάποια παιδιά δεν έχουν να φάνε….