Συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με Ντάουνερ

Όσα έχουν προκύψει αναφορικά με το θέμα του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ θα συζητηθούν στη σημερινή κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, στις 09:30, ο κ. Ντάουνερ έχει προγραμματισμένη συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Ο κ. Ντάουνερ έφθασε στην Κύπρο τη Δευτέρα και χθες είχε συνάντηση με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο κοινές συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερτούγ, με τον κ. Ντάουνερ, που μπορεί όμως να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις.

Την περασμένη Κυριακή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει υποβάλει εποικοδομητικότατες προτάσεις και, εάν οι εκπρόσωποι του Γενικού Γραμματέα θέλουν να τις αξιοποιήσουν, μπορεί να επιτευχθεί μια κοινή δήλωση που να ξεκαθαρίζει κάποια θέματα αρχής, ώστε να αρχίσει ένας διάλογος, προσθέτοντας πως πολλά είναι αυτά που θα πρέπει οριστικά να ξεκαθαρίσουν, μια για πάντα, με τον κ. Ντάουνερ.