Υπάλληλος παρουσίασε πλαστό rapid test και συνελήφθη – 19 καταγγελίες πολιτών

Υπάλληλος παρουσίασε πλαστό rapid test και συνελήφθη – 19 καταγγελίες πολιτών

Με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, παράλληλα με τα αυξημένα επιχειρησιακά καθήκοντα της Αστυνομίας, συνεχίζονται καθημερινά οι εντατικοί έλεγχοι για εφαρμογή του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία πέραν των 2,600 ελέγχων, παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας και η τήρηση των σχετικών διαταγμάτων.

Από τους ελέγχους προέκυψαν συνολικά 19 καταγγελίες πολιτών οι οποίοι παραβίαζαν τα διατάγματα του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, ενώ καταγγέλθηκε και ο υπεύθυνος ενός υποστατικού (υπεράριθμοι πελάτες).

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν πέραν των 772 ελέγχων σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου «safe pass» είναι υποχρεωτική και καταγγέλθηκαν επτά πρόσωπα, τα οποία δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο, όπως προνοεί το σχετικό διάταγμα.

Επίσης, κατά τους ελέγχους, όσον αφορά την κατοχή Rabid τεστ από υπαλλήλους, σε υποστατικό στην επαρχία Λευκωσίας, υπάλληλος παρουσίασε πλαστό τεστ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Ως Αστυνομία καλούμε το κοινό να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων. Είναι καθήκον όλων των πολιτών η επίδειξη της ανάλογης πειθαρχίας και υπευθυνότητας και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για προστασία της δημόσιας υγείας.

Check Also

Εμπρησμός αυτοκινήτων στην Πάφο – Η πυροσβεστική δεν προλάβαινε να σβήνει φωτιές

Φωτιά εκδηλώθηκε χτες βράδυ σε τρία οχήματα στις κοινότητες Τάλας, Αρόδων και Ίνειας, που από …

Σε αυτά τα σημεία θα γίνονται σήμερα δωρεάν τεστ σε δικαιούχους

Σήμερα, Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021, οι μονάδες δειγματοληψίας για rapid test που λειτουργούν μέσω του …