ΥΚΑΝ: Αναζητείται Ελληνοκύπριος για την υπόθεση των 156 κιλών κοκαΐνης

Η ΥΚΑΝ, αναζητεί Ελληνοκύπριο, τα στοιχεία του οποίου κατέχει η Αστυνομία, σε σχέση με την υπόθεση των 156 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στις 4 Αυγούστου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου οδηγήθηκε ο 44χρονος ύποπτος ο οποίος τελεί υπό κράτηση, υπάρχει αξιόπιστη πληροφορία ότι συνδέεται φιλικά με τον ύποπτο και ότι εμπλέκεται στην υπόθεση εισαγωγής των ναρκωτικών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ε/κ, αν και έχει αναζητηθεί από την Αστυνομία, φαίνεται να απουσιάζει στο εξωτερικό.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον ανακριτή, δεν έχουν ολοκληρωθεί και απομένει επιπλέον ανακριτικό έργο καθώς αναμένονται και τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων και των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου.

Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της Ιντερπόλ και της Europol από τις εξετάσεις των προσώπων και των εταιριών που φέρεται να εμπλέκονται στο εξωτερικό ενώ αναμένεται και η σύλληψη 44χρονου Ουκρανού καταζητούμενου, τον οποίον κατονόμασε ο ύποπτος ως συνεργάτη του. Η μαρτυρία του, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, είναι άκρως σημαντική.

Ο δικηγόρος του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στην ανανέωση της κράτησης του για άλλες 7 ημέρες ενώ όπως ανέφερε ο πελάτης του έχει αποστείλει επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας στην οποία θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Αστυνομίας για διερεύνηση της υπόθεσης αφού – όπως υποστηρίζει – «πληρώνει για την υπόθεση εν αγνοία του».

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο ντεπόζιτο καυσίμων δυο εκ των τριών ηλεκτρογεννητριών που βρίσκονταν στην αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης, ενώ από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τέταρτη ηλεκτρογεννήτρια που επίσης είχε εισαχθεί, έχει ήδη σταλεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.