Δήμαρχος Μόρφου: Αστείρευτη η επιμονή μας για επιστροφή

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης κωμόπολης, Χαράλαμπος Πίττας, επιδίδοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, αντίγραφο του ψηφίσματος που επιδόθηκε νωρίτερα στις πρεσβείες των κρατών των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι είναι αστείρευτη η υπομονή και επιμονή των Μορφιτών .

Το ψήφισμα παρέλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Κύπρος Κυπριανού, ο οποίος δεσμεύτηκε να το διαβιβάσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ συνεχάρη τους Μορφίτες για την υπομονή που επιδεικνύουν, εκδηλώνοντας κάθε χρόνο την πίστη τους για λύση, μέρος της οποίας, όπως είπε, είναι και η Μόρφου.

«Όσος χρόνος χρειαστεί, εδώ θα είμαστε σε αυτή την έπαλξη αγώνα για δικαίωση της Μόρφου και της πατρίδας» ανταπάντησε ο κ. Πίττας, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου, εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων της πόλης και πολιτικών κομμάτων.

Με το ψήφισμά, συνέχισε, καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας και της πόλης μας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «42 χρόνια είναι πάρα πολλά». Ζήτησε εξάλλου από τη διεθνή κοινότητα να στρέψει την προσοχή της προς την κατοχική Τουρκία, καθώς «εκεί είναι και το κλειδί της λύσης».

Θέλουμε τη λύση όπως η διψασμένη γη το νερό, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση, είπε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης κωμόπολης, ζητώντας διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πανανθρώπινων αρχών και αξιών.

Είπε ότι δεν γίνεται αποδεκτή λύση με τουρκικές ή οποιεσδήποτε ξένες εγγυήσεις, καθώς αυτό είναι αναχρονιστικό, ενώ είπε ότι αυτό τονίστηκε και στις πρεσβείες των μονίμων μελών του ΣΑ, ζητώντας παράλληλα τη βοήθειά τους στη λύση του εθνικού προβλήματος.

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι όντως τα 42 χρόνια είναι πάρα πολλά και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για λύση, λέγοντας ότι περνάμε σε κρίσιμη φάση.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα, οι προσπάθειες αυτές να ευοδωθούν για μια δίκαιη λύση και σίγουρα όχι μια οποιαδήποτε λύση, όπως είπε.