Τ.Μητσόπουλος: Το δίλημμά ήταν κούρεμα ή κλείσιμο δύο τραπεζών

Ο υπουργός Συγκοινωνιών, Τάσος Μητσόπουλος τόνισε πως το δίλημμα που υπήρχε χθες και με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση ήταν ή οριζόντιο κούρεμα καταθέσεων ή άτακτο κλείσιμο  δύο τραπεζών, με απώλεια όλων των καταθέσεων.

Επιπλέον ο κ.Μητσόπουλος δήλωσε πως: “Μας είχε λεχθεί ότι η έκτακτη ρευστότητα στις τράπεζες θα τερματιστεί και ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και θα έκλειναν”. Ενώ πρόσθεσε πως: “Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα επιστρέψει σήμερα στην Κύπρος, θα συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο και θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί”.

Επιπλέον τόνισε ότι: “Πρέπει να πούμε ότι εκ πρώτης όψεως είναι μια δύσκολη απόφαση, αν και δεν θίγει άμεσα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Aυτή η απώλεια είναι δυνατόν να αναπληρωθεί από τα υψηλά σχετικά επιτόκια που διαθέτουμε, από 3,5-5% που είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη”.

Τέλος κατέληξε λέγοντας πως: “Είναι δυνατόν να αναπληρωθεί αυτό το ποσοστό και η απώλεια που καλούμαστε να καταβάλουμε είναι το όφελος, που είχαμε τα τελευταία τρία χρόνια από τους τόκους”.