Α.Κυπριανού: Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις εξελίξεις επέλεξε τον δρόμο της μοναχικότητας

Ο Άντρος Κυπριανού,γενικός γραμματέας του AΚΕΛ, έριξε τις ευθύνες για τις εξελίξεις στην οικονομία στην νέα κυβέρνηση μιλώντας για την απόφαση του Eurogroup στο ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως: “Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις στην οικονομία, διότι αντί να επιλέξει τον δρόμο της συλλογικότητας, επέλεξε μοναχικό δρόμο”, ενώ πρόσθεσε πως το ΑΚΕΛ δεν έχει λάβει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα τα οποία έμαθαν από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης.

Επιπλέον τόνισε πως: “Οι πιέσεις, άρχισαν από τις 7 Δεκεμβρίου 2012, όταν απαιτούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και κούρεμα των καταθέσεων, αλλά εκείνη αντιστάθηκε. Ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έλεγαν ότι «αυτά τα πράγματα δεν θα τα αποδέχονταν και όμως τώρα τα αποδέχθηκαν και δεν κατάφεραν να τα εμποδίσουν”.

Ενώ τόνισε πως οι εξελίξεις θα είναι καταστροφικές για την οικονομία και κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πως με την στάση τους στην ουσία επιβάλλουν την πολιτική τους άποψη με εκδικητικό τρόπο, συγκεκριμένα είπε πως: “Λειτούργησαν, με εμμονές και εκδικητική μανία, διότι η Κύπρος έχει καλό βιοτικό επίπεδο και προσέγγισε ξένα κεφάλαια, που επωφθαλμιούσαν οι ίδιοι”.