Τ. Κούικ: “Να ανοίξει ο φάκελος των δαπανών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες”

Παρέμβαση από το βήμα της Βουλής έκανε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κούικ ζητώντας να ανοίξει ο φάκελος του τεράστιου σκανδάλου των δαπανών των Ολυμπιακών αγώνων.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την επίκαιρη συζήτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του ελληνικού αθλητισμού ο κ. Κούικ από το βήμα της Ολομέλειας απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, είπε: «Γιατί δεν τολμά το πολιτικό σύστημα να ανοίξει ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων; Φοβάστε να τα βάλετε με τους μεγαλοεργολάβους που πήραν τις δουλειές με αδιαφανείς διαδικασίες και από την κυβέρνηση Καραμανλή και – κυρίως – από την κυβέρνηση Σημίτη; Γι’ αυτό πετάτε την καυτή πατάτα στη Δικαιοσύνη; Αυτή μόνο θα τα φορτώνεται την διερεύνηση όλων των σκανδάλων;»

Επίσης ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ, αποκάλυψε με έγγραφα το πάρτυ των «χορηγήσεων» σε ΜΚΟ από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Υπουργείο Αθλητισμού την τριετία 2009 – 2012! «Είναι προφανέστατη η πελατειακή σχέση των γραφείων των διαφόρων Υπουργών με σωματεία, Ενώσεις, φορείς και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό, σε προεκλογική περίοδο», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ.