Τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ είχε την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στη διάρκεια δηλώσεων επανέλαβε την αισιοδοξία του για έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Eίμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, αρχίζουμε να βγαίνουμε. Θα γυρίσει ο τροχός και αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο. Πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ξανά. Και το πετυχαίνουμε αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Οι κ. Βενιζέλος και Χόγιερ συζήτησαν για την ενίσχυση των δημιουργικών, εξωστρεφών, μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και για το πώς μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας το εξάμηνο που έρχεται.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνεργάζεται με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που το θεωρεί φερέγγυο, ισχυρό και έτοιμο να βοηθήσει την πραγματική οικονομία, υπογράμμισε επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι πιστώσεις της Τράπεζας θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις και θα μειώσουν το κόστος της χρηματοδότησης, λειτουργώντας ευεργετικά για τα επιτόκια, γιατί το κόστος του χρήματος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μαζί με το κόστος της ενέργειας.