Στόχος να ολοκληρωθεί το 2014 η Πλατεία Ελευθερίας

Ο Δήμος Λευκωσίας θεωρεί ότι η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας είναι το πλέον σημαντικό έργο για την αναζωογόνηση, του εμπορίου και γενικά της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σημειώνοντας πως στόχος παραμένει το έργο να ολοκληρωθεί τέλη του 2014 και η γέφυρα στις αρχές του 2014.

“Για αυτές τις ημερομηνίες δουλεύουμε”, αναφέρει ο κ. Γιωρκάτζης, σημειώνοντας πως “πρόκειται για ένα σύνθετο και πολυδιάστατο έργο, στο κέντρο της πόλης και στο χώρο του σημαντικότερου ίσως ιστορικού μνημείου της πόλης, τα ενετικά τείχη”.

Ο κ. Γιωρκάτζης επισημαίνει πως “βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Γραφείο Προγραμματισμού και τους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης των δύο αξόνων συγχρηματοδότησης του έργου καθώς επίσης και με το Γραφείο της Γενικής Ελέγκτριας του Κράτους και το Γραφείο της Γενικής Λογίστριας του Κράτους για σκοπούς ενημέρωσης τους και ανταλλαγής απόψεων για τον τρόπο εξεύρεσης λύσεων υλοποίησης του έργου εντός της χρονικής περιόδου που καθορίστηκε”.

Εκφράζει την πεποίθηση πως “οι όποιες δυσκολίες και προβλήματα υπάρχουν μπορεί να ξεπεραστούν με καλή θέληση αλλά πάντοτε εντός των κανονισμών και πλαισίων που ορίζονται για τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα” και προσθέτει πως “οποιεσδήποτε άλλες απαιτήσεις θα παραπεμφθούν στο νομικό μας σύμβουλο”.

“Στο παρόν στάδιο ο Δήμος Λευκωσίας δεν μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω αλλά αν χρειαστεί αυτό θα γίνει στην κατάλληλη στιγμή”, καταλήγει ο Δήμαρχος Λευκωσίας.