Τσίπρας: Το στίγμα σκληρής γραμμής θα δώσει σήμερα

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το στίγμα της σκληρής γραμμής που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, ενόψει της κομβικής και κρίσιμης μάχης μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Από την Κουμουνδούρου αναμένεται να επιδιώξουν μετά από καιρό, αφού θα διεξαχθεί συζήτηση επί της ουσίας πολιτική μετά από πολύ καιρό, να εκθέσουν την κυβέρνηση, φέρνοντάς την προ των ευθυνών της για το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής. Παράλληλα θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν πλήρως τις θέσεις που χρησιμοποιούνται από το Μαξίμου για «έξοδο από τα μνημόνια» και «τέλος της τρόικας».

Στη σημερινή ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει το παράγγελμα για την τριήμερη επίθεση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να βρεθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την απροθυμία του να εμφανιστεί στη Βουλή ακόμα και στην έναρξη των συζητήσεων για την ψήφο εμπιστοσύνης, στην οποία «αναγκάστηκε να καταφύγει η κυβέρνηση», κάνοντας λόγο για «δικαιολογία της Συνόδου Κορυφής». Ενδεικτικό είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, στην οποία θίγεται η απουσία Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση Βορίδη, με απών το Σαμαρά και κομπάρσο το Βενιζέλο».

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο δεν θα σταθούν μόνο στις αντιπολιτευτικές κορώνες, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τους τομεάρχες του κόμματος, να παρουσιάσουν αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με ακρογωνιαίο λίθο τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

«Δεν αρκούν οι καταγγελίες. Πρέπει να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας για να γίνουμε ακόμα πιο πειστικοί και στον πλέον δύσπιστο πολίτη» αναφέρει κορυφαίος αξιωματούχος της Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας πως για ακόμα μία φορά θα τονιστεί η πλήρης κοστολόγηση όλων των μέτρων που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα επανέρθουν στο προσκήνιο οι προτάσεις νόμου για την αποκατάσταση των μισθών και των εργασιακών που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα.