Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα κάνετε περισσότερα χρόνια από τον πατέρα σας για να γίνετε Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας του:

“Ζητάτε εκλογές και είπατε ότι αργά ή γρήγορα θα φύγετε. Το αργά από το γρήγορα έχει μια διαφορά. Είστε γόνος μιας ιστορικής οικογένειας που τιμώ. Ο πατέρας σας έκανε 25 χρόνια για να γίνει πρωθυπουργός. Εσείς με αυτά που λέτε και κάνετε θα κάνετε πολλά περισσότερα χρόνια και δεν ξέρω αν θα γίνετε πρωθυπουργός” .

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας:

“Κύριε Μητσοτάκη ξεκινήσατε την ομιλία σας με μια φράση εξόχως επιθετική ότι εμείς ήρθαμε εδώ σας εκβιάσουμε, σας απειλούμε. Δεν εκβιάζουμε κανένα, δεν απειλούμε κανένα. Κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να βάλουν τρία μέτρα κάτω από τη γη το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, της siemens, των κομμάτων, ούτε το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής και της λίστας Λαγκάρντ” είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε εκ νέου από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για τον Σταύρο Παπασταύρου.

“Σας ζήτησα να πάρετε θέση για τον κ. Παπασταύρου που δεν υπάρχει λίστα που δεν είναι μπλεγμένος. Αντί να πάρετε μια υπεύθυνη στάση μας εγκαλέσατε ουσιαστικά” σημείωσε ο Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς καταθέτει χωρίς ντροπή μηνύσεις κι εκείνος σήμερα υπερασπίζεται τον κ. Παπασταύρου . “Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να δώσετε εξηγήσεις, να προχωρήσει η δικαιοσύνη και να διαλευκανθεί η υπόθεση” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων είπε: “Έχετε το θράσος να συγκρίνετε τα δάνεια της ΝΔ με αυτά ενός κόμματος που εκείνη την εποχή των παχιών αγελάδων είχε ένα 3% και φυσικά για τα δάνεια που έπαιρνε είχε βάλει υποθήκη τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Εγώ σας προκαλώ να βάλουμε ορκωτούς λογιστές στα ταμεία σας και στα ταμεία μας. Να μας απαντήσετε όμως και για τα τιμολόγια του κ. Μαυρίκου”.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη για την πορεία έρευνας των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι υποθέσεις κρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή στην οποία συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, και η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6 έναντι 1 μέλους από τη ΝΔ -και ενώ από τα 6 μέλη οι 4 είναι δικαστικοί λειτουργοί.