Γεννηματά: Το έργο ηρωική διαπραγμάτευση Ν.2, δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση στο προεδρείο, είπε:

«Κύριε Πρόεδρε, αν θέλετε, μιας και φροντίσατε να διαλύσετε την Ολομέλεια, πριν ολοκληρώσουν τις τοποθετήσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί , τουλάχιστον προσπαθήστε να ακουστεί η φωνή μας».

«Μην ανησυχείτε, θα φροντίσω εγώ να ακουστεί η φωνή μου, κύριε Πρόεδρε», επισήμανε η κα Γεννηματά.

Κατά την ομιλία της η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Η χώρα βυθίζεται και εσείς ξανά το βιολί σας» .

«Το έργο διαπλοκή, το έργο λάσπη, το έργο κοκορομαχία. Αλλά δεν σας σώζει τίποτα. Κανένας αντιπερισπασμός, κανένα πυροτέχνημα, κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι δεν θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από την πραγματικότητα» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δεν συμψηφίζεται ούτε με τον λαϊκισμό, ούτε με τη διχαστική ρητορική, ούτε με τα νταηλίκια φυσικά. Δεν σας σώζει τίποτα από την κατακραυγή του ελληνικού λαού. Φαίνεται πως δεν μάθατε τίποτα από τα περσινά λάθη».

«Είσαστε μία κυβέρνηση που κάθε μέρα ψάχνετε να βρείτε μία κρυψώνα για να κρύψετε αυτά που είπατε την προηγούμενη, τα ψέματα και τις κοροϊδίες» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Περάσατε από το πιο σύντομο ανέκδοτο, από το ότι αύριο κλείνει η αξιολόγηση, στη νέα δραματοποίηση της υπόθεσης. Το έργο ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2, δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής».

Αναφερόμενη στον προσφυγικό η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής στην Ειδομένη, στον Πειραιά και στο Ελληνικό» και σημείωσε: «Μας είπατε για την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός. Αλλά ο ελληνικός λαός έχει μία κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που έδωσε άλλοθι στους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να κλείσουν τα σύνορα».

«Έχετε αποκλειστικά την ευθύνη για την πλήρη απουσία του κράτους, την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού. Μόνο στα χαρτιά έχουμε κυβέρνηση. Έχετε γίνει μία ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι ανεξέλεγκτη. Έχετε χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης στο προσφυγικό» σημείωσε.

Αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι το κόμμα θα τη στηρίξει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και να κρύψουμε».

«Εμείς πρώτοι ανοίξαμε τα θέματα της διαφάνειας των κομμάτων.Και σε αυτό έρχεστε δεύτεροι. Η σημερινή συζήτηση έχει αξία για να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια» είπε η Φώφη Γεννηματά και συμπλήρωσε:

«Προκαλώ όλα τα κόμματα να διατάξουν εσωτερικό έλεγχο, να δώσουν τα πορίσματα στον Εισαγγελέα και ελάτε τότε να συγκριθούμε και να ξαναμιλήσουμε σε αυτή τη βουλή».

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με ψέματα. Τα ψέματα έχουν πολύ κοντά ποδάρα και η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλα και σταθερά βήματα για να μπορέσει επιτελούς να βγει από την κρίση» κατέληξε.