Τσίπρας: “Σαν έτοιμοι απο καιρό.. να κυβερνήσουμε”

Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απο το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καλώντας τον ελληνικό λαό και τους συνέδρους να κάνουν όλοι μαζί το μεγάλο βήμα.

“Θα αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης, αλλά θα τα καταφέρουμε” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Δεν αντιγράφουμε κομματικά μοντέλα, ούτε καν τα δικά μας. Δεν βαδίζουμε στην πεπατημένη”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως “Είμαστε “ώριμο τέκνο” μιας νέας εποχής, ‘όπου οι κοινωνικές τάξεις έρχονται πάλι στο προσκήνιο. Είμαστε εκφραστές της ιδεολογίας και των αξιών που επέστρεψαν. Είμαστε η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η εναλλακτική πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα μιας εποχής που οι ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και πολιτικοποιούνται”.

Απάντηση έδωσε απο το βήμα της συνδιάσκεψης και σε όσους ταυτίζουν το κόμμα του με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, λέγοντας πως “ούτε ανακαίνιση κάνουμε, ούτε νέα εκδοχή κάποιου άλλου κόμματος είμαστε. Εμείς δεν έχουμε κανένα λογο να μειώσουμε τον ριζοσπαστισμό μας, θα είμαστε λοιπόν η κυβέρνηση που θα μπορέσει να βάλει τους πολίτες αυτής της χώρας πάνω από τους δανειστές και τους τοκογλύφους”.

Επίθεση εξαπέλυσε και προς την κυβέρνηση και  προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως “η κυβέρνηση παριστάνει ότι κυβερνά” και “ο κ. Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό”, ενώ χαρακτήρισε ώς άλυτη μαθηματική εξίσωση την απόφαση του Eurogroup.

Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα είπε πως “Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση να μιλάνε για πατριωτικό καθήκον οι εντολοδόχοι της τρόικας”.