Τσίπρας: Δεν θα πάρουμε μέτρα ούτε για ένα ευρώ παραπάνω!

Δυο χρόνια κλείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να το …γιορτάσει με το δικό του τρόπο στέλνοντας μήνυμα…ρήξης με τους δανειστές αν τον πιέσουν για νέα μέτρα.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν από ένα ακόμη Eurogroup, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα.

Στην ίδια συνέντευξη,, ο πρωθυπουργός λέει ότι οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν τον φοβίζουν, αλλά αναρωτιέται ωστόσο τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές; Δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, αλλά η έξοδος από την κρίση, διαβεβαιώνει επίσης.

Ό,τι καταφέραμε είναι άθλος, δηλώνει ακόμη και καλεί το ΔΝΤ να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Και για την Ε.Ε., καταθέτει την άποψή του ότι η Ένωση αποτελεί το καλύτερο πεδίο κοινωνικής και πολιτικής πάλης για τους λαούς της. Ενώ, εστιάζοντας την κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, υποστηρίζει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. Προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram, είναι μια χαρακτηριστική φράση από την απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα για το πως σχολιάζει την  αντιπολίτευση που του κάνει η ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και αναφερόμενος στην κρίση στα ΜΜΕ και στις επιθέσεις που δέχεται,  διαχωρίζει την ελευθερία του Τύπου και την ασυδοσία της διαπλοκής, όπως αναφέρει.