Δημοσκόπηση/ 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αν αύριο είχαμε εκλογές, το κόμμα που θα έβγαινε πρώτο θα ήταν η ΝΔ με ποσοστό 29.9% . Δεύτερο κόμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19.4% και η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων θα ήταν περίπου 10 μονάδες χωρίς αναγωγή.

Αυτό δείχνει πανελλαδική έρευνα σε δείγμα 1000 ατόμων που διενήργησε  η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του  Βεργίνα TV.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης οι ΑΝΕΛ αλλά και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 2.5% , ενώ το Ποτάμι εμφανίζει αισθητά μειωμένα τα ποσοστά του στο 2%. Τρίτο και τέταρτο κόμμα που θα ψήφιζαν οι ερωτηθέντες «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές», είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6.0% και το ΚΚΕ καθώς και η ΔΗΣΥ με ποσοστό 5.0%.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ερωτηθέντες απάντησαν και «ποια χώρα θεωρούν περισσότερο φιλική προς την Ελλάδα», με την Ρωσία να έρχεται ως πρώτη επιλογή με ποσοστό 43% , τις ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά στο 16% και τη Γερμανία στο 13%. Αντίστοιχα , στην ερώτηση ποιον ηγέτη εκτιμούν οι Έλληνες περισσότερο ο Βλάντιμιρ Πούτιν συγκέντρωσε ποσοστό 39%, η Άνγκελα Μέρκελ 11%, ενώ ο νεοεκλεγείς Ντόναλντ Τράμπ μόλις 9%!