Τσίπρας: Δεκτή η παραίτηση Καμμένου – Αποστολάκης νέος υπουργός Άμυνας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το «διαζύγιό του» από τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο προέβη στις πιο κάτω δηλώσεις:

‘Τέσσερα χρόνια είχα έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες. Τα τέσσερα αυτά χρόνια συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολύ σημαντικά πράγματα. Βγάλαμε τη χώρα από την περιπέτεια και ανοίξαμε τον δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για τη σημαντική του συμβολή σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ για όλα όσα πετύχαμε και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας και το ίδιο θα κάνει και με τους άλλους. Έκανα δεκτή την παραίτησή του. Το ίδιο θα κάνω και με τις υπόλοιπες.

Βασική μου επιδίωξη μετά την έξοδο της χώρας είναι να αποκατασταθεί ο ρόλος της χώρας μας.

Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια ότι μπροστά στον εθνικό στόχο και μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν θα κάνω πίσω, δεν θα δειλιάσω.

Στη θέση του υπουργού Άμυνας θα τοποθετηθεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης. Είναι μήνυμα από την πλευρά μου ότι δεν θα διακινδυνεύσω την πορεία που έχουμε χαράξει

Ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς και για τον λόγο αυτό έχω πάρει την απόφαση μου και ενημέρωσα τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα πάμε άμεσα σε ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο της κυβέρνησης, για να προχωρήσουμε στις κρίσιμες επιλογές και προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία. Ο καθένας και η καθεμιά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αναλαμβάνει την ευθύνη του. Θα ζητήσω την εμπιστοσύνης για να προχωρήσουμε μπροστά. Ο καθείς μπροστά του στις ιστορικές του ευθύνες.