Τρ.Κύπρου: Εγκρίνεται σήμερα το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης

Συνέρχεται σήμερα το πρωί το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου με κυριότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης του προσωπικού.

Το θέμα αυτό ήταν αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ της Διοίκησης και της Συντεχνίας μέχρι και χθες το απόγευμα. Εξάλλου, το σχέδιο τέθηκε σε συνάντηση που είχε το ΔΣ της Τράπεζας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη και τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη την περασμένη Κυριακή.

Στόχος της Διοίκησης είναι να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερες εθελούσιες αποχωρήσεις, με τον τελικό αριθμό να καθορίζει τα επόμενα βήματα όσον αφορά το μέγεθος του μισθολογίου του νέου σχήματος, ύστερα από την απορρόφηση του προσωπικού της Λαϊκής Τράπεζας η οποία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup της 25ης Μαρτίου οδηγείται σε εκκαθάριση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την σημερινή συνεδρία θα απασχολήσουν και ευρύτερα θέματα προσωπικού όπως απολαβές, παροχές και η αναδιάρθρωση.

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Οκτώβριο η Διοίκηση της Λαϊκής είχε επιβάλει στο προσωπικό κλιμακωτές μειώσεις από 5% μέχρι και 17% πετυχαίνοντας εξοικονομήσεις €16 εκατομμυρίων.