Τροφική δηλητηρίαση 30 στρατιώτες στο ΚΕΝ Λάρνακας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, λίγο μετά το γεύμα των νεοσύλλεκτων στρατιωτών που ετοίμασε ιδιωτική εταιρεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα παιδιά και τα στελέχη που ήταν υπηρεσία το Σάββατο το βράδυ κατανάλωσαν το δείπνο από το οποίο διαφάνηκε ότι τους προκάλεσε κάποιες στομαχικές διαταραχές. Έχουμε μιλήσει με την εταιρεία και διαφάνηκε ότι η σάλτσα που χρησιμοποιήθηκε ίσως να υπήρξε κάποια μικρή αλλοίωση και να προκάλεσε αυτές τις διαταραχές. Ήταν μικρού βαθμό τα συμπτώματα. Όλα τα παιδιά είναι καλά. Δεν έχουμε κανένα παιδί που να έχει κάποιο πρόβλημα ή σύμπτωμα από αυτή την αστοχία του δείπνου που είχαμε το Σάββατο το βράδυ

Από χθες είχαν εξεταστεί όλα τα παιδιά και δόθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Είναι η πρώτη φορά που είχαμε σε τόση έκταση αλλοίωση φαγητού είχαμε παλιά παράπονα είτε ποιότητας είτε ποσότητας, αλλά σε τέτοιο βαθμό είναι πρώτη φορά».

Ωστόσο, όπως ανέφερε, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες παρατηρήσεις προς την συγκεκριμένη εταιρεία ούτως ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.