Τριπλή συνεργασία προς όφελος άπορων μαθητών

Τριπλή συνεργασία προς όφελος άπορων μαθητών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Hope For Children», το «UNCRC Policy Centre (HFC)» και τα «Βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης» ανακοινώνουν την πρωτοβουλία «Επιστροφή στο Σχολείο με Ελπίδα» για την προσφορά δωρεάν σχολικών ειδών σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος της Κύπρου ως μέρος της στήριξης της εκστρατείας του HFC «Εξάλειψη της Παιδικής Φτώχειας στη Κύπρο».

Κοινή ανακοίνωση των τριών φορέων αναφέρει ότι «ο στόχος είναι απλός… να βοηθήσουμε όσους πιο πολλούς μαθητές μπορούμε που έχουν πραγματική ανάγκη σχολικών αλλά και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, με στόχο να ξεκινήσουν την νέα σχολική χρονιά με τα αναγκαία είδη».

Συγκεκριμένα για το μήνα Σεπτέμβριο 2013, με κάθε αγορά αξίας 10 ευρώ και άνω τα «Βιβλιοπωλεία Μαυρομάτη» θα προσφέρουν 1 ευρώ, το οποίο θα δίδετε σε σχολικά είδη προς τους άπορους μαθητές της Κύπρου.

Επιπροσθέτως, οι πελάτες των εν λόγω βιβλιοπωλείων θα μπορούν να δωρίσουν 1 ευρώ και άνω ως εθελοντική εισφορά για την στήριξη της εκστρατείας του «Hope for Children» και της HFC για την «Εξάλειψη της Παιδικής Φτώχειας στην Κύπρο», η οποία έχει ως κύριο στόχο να διασφαλίσει τις βασικές ανάγκες των παιδιών.

Επίσης, έχει φροντιστεί όπως να υπάρχουν σχολικά είδη σε αρκετά χαμηλές τιμές τα οποία θα μπορούν οι πολίτες να τα αγοράσουν και να τα συνεισφέρουν στα ειδικά σημεία παραλαβής του οργανισμού «Hope For Children», ούτως ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, όσοι πελάτες έχουν σχολικά είδη στο σπίτι τους τα οποία είναι σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζονται, θα μπορούν να συνεισφέρουν και αυτά στα ειδικά σημεία παραλαβής του «Hope For Children».