Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων Βουλής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Ξεκινάει σήμερα η 2η Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης και ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ Yuli Yoel Edelstein, συνοδευόμενος από τον νέο Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Κύπρου στην Κνεσσέτ Yakov Margi.

Από κυπριακής πλευράς παρίστανται οι βουλευτές Ανδρέας Καυκαλιάς, Άγγελος Βότσης, Νίκος Νουρής, Δημήτρης Δημητρίου, Μιχάλης Γιωργάλλας και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μέλη των Ομάδων Εργασίας που συστάθηκαν στο πλαίσιο αυτό. Παρόντες είναι επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Ισραήλ Sami Abu Janeb.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνάντηση θα είναι η συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των τριών χωρών, καθώς και θέματα που αφορούν ιδιαίτερα στους υδάτινους πόρους και στην επιχειρηματικότητα, έρευνα, καινοτομία και εκπαίδευση. Στο πλαίσιο συζήτησης των συγκεκριμένων θεμάτων, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν με σχετικές παρουσιάσεις τους εμπειρογνώμονες, επίσης μέλη των Ομάδων Εργασίας.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 13:15, με την υιοθέτηση και υπογραφή Κοινής Διακήρυξης. Στη συνέχεια, οι Πρόεδροι των τριών Κοινοβουλίων θα προβούν σε σύντομες δηλώσεις. Στις 13:30 ο κ. Συλλούρης θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και του Ισραήλ και όλων των συμμετεχόντων στη Συνάντηση.