Ντόρτμουντ Vs ΑΠΟΕΛ 1-1 – Δώνης: ”Είναι ένα σπουδαίο, ιστορικό αποτέλεσμα…” (Video)

  • Γιώργος Δώνης: ”Είναι ένα σπουδαίο, ιστορικό αποτέλεσμα. Όταν δεν χάνεις δυο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις…”

Νέος βαθμός για το ΑΠΟΕΛ στην έδρα της Ντόρτμουντ σε αγώνα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μετά το 1-1 της περασμένης αγωνιστικής στο ΓΣΠ, το ΑΠΟΕΛ πήρε νέο βαθμό στην καυτή έδρα των Γερμανών.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Τότεναμ νίκησε 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη βαθμολογία προηγείται η Τότεναμ με 10 βαθμούς και ακολουθούν Ρεάλ (7) και η Ντόρτμουντ με το ΑΠΟΕΛ από δύο βαθμούς.

Στην επόμενη αγωνιστική (21/11) θα γίνουν οι αγώνες ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ και Ντόρτουντ – Τότεναμ.

Μεγάλο αποτέλεσμα για τον ΑΠΟΕΛ στην Γερμανία που πήρε την ισοπαλία από την μεγάλη Ντόρτμουντ (1-1) και τον Γιώργο Δώνη να τονίζει στην συνέντευξη Τύπου:

«Είναι ένα σπουδαίο, ιστορικό αποτέλεσμα. Όταν δεν χάνεις δυο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις. Όσο αφορά το τακτικό κομμάτι, το αρχικό μου πλάνο ήταν να τρέξουμε λιγότερα μέτρα και να έχουμε καλή λειτουργία με τους πέντε πίσω. Δεν λειτουργήσαμε σωστά γιατί ήταν η πρώτη φορά που παιζαμε έτσι σε οργανωμένη άμυνα. Δυσκολευόμασταν με συνέπεια η Ντόρτμουντ να έχει την κυριαρχία. Από το 35′ το γυρίσαμε στο κλασικό 4-4-2 που μας βοηθάει πάντα αμυντικά. Είχαμε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βοήθησε ότι στην πρώτη ευκαιρία μας σκοράραμε. Απ’ εκεί και πέρα ναι μεν η Ντορτμουντ είχε τον έλεγχο αλλά ήταν ένα καλύτερο παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο. Ήμασταν πιο ενεργητικοί. Δαυίδ εναντίον Γολιάθ αλλά στο ποδόσφαιρο πάντα χρειάζεται και τύχη. Την είχαμε και είχαμε και καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος από την εμφάνιση του Πέρεθ: «Δεν είναι θέμα να νιώθω δικαιωμένος για κάτι. Οι ποδοσφαιριστές που είναι στην ομάδα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν σκληρά και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό όταν το αποφασίζει ο προπονητής. Σκέφτηκα πως ήταν ρίσκο η χρησιμοποίηση του αλλά μέτρησε η εμπειρία στην τελική μου απόφαση. Ο Πέρεθ έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση».

Για τις πιθανότητες της 3ης θέσης: «Αν μας έλεγαν πως θα είχαμε δυο ισοπαλίες στον όμιλο αυτό μπορεί να γελάγαμε γιατί είναι μεγαθήρια. Είναι σημαντικό να έχεις ελπίδα, θα το κυνηγήσουμε και είναι σημαντικό να δείξουμε τις ικανότητές μας και στο πρωτάθλημα».

Για τις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα: «Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος παιχνιδιού, δεν μπορείς να συγκρίνεις. Στο Κυπριακό πρωτάθλημα έχουμε επηρεαστεί από πολλά πράγματα όμως πιστεύω ότι από την Κυριακή θα παρουσιαστούμε πάρα πολύ δυνατοί, να δείξουμε το πάθος που απαιτείται για να ανακάμψουμε».