Τριγμοί στη τρικομματική κυβέρνηση – έκτακτη συνάντηση

Στις έξι το απόγευμα σήμερα θα συναντηθούν εκτάκτως στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης με αντικείμενο της συνάντησης το κλείσιμο της ΕΡΤ μετά από απόφαση του Ελληνα Πρωθυπουργού την οποία τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης τονίζουν ότι δεν γνώριζαν.

ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά προωθούν, ήδη, από κοινού πρόταση νόμου προκειμένου να μην κυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορά την ΕΡΤ αλλά και σειρά άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Λίγο νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, την Κυριακή το βράδυ, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ προκειμένου δια μέσου της απόλυσης του προσωπικού της να ικανοποιηθεί ο όρος για απομάκρυνση 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του μήνα έτσι ώστε να καταβληθεί η επόμενη δόση του μνημονιακού δανείου.

Σύμφωνα πάντα με το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης τάχθηκαν κατηγορηματικά αντίθετοι στην προοπτική κλεισίματος της ΕΡΤ και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την αντίθεσή του και τηλεφωνικά στον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα το βράδυ.

Γι αυτό το λόγο, σημειώνεται, και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν τέθηκε καν υπ` όψιν των υπουργών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Αριστερά. Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς επέλεξε να προχωρήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνητικών εταίρων, χωρίς τη στήριξη των οποίων, όμως, δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.