Ρεκόρ Γαλάζιων Σημαιών για τις παραλίες της Κύπρου

Η Γαλάζια Σημαία 2013, κυματίζει από σήμερα σε 57 παραλίες της Κύπρου, οι οποίες πληρούν τα αυστηρά διεθνή κριτήρια ποιότητας του θεσμού, σπάζοντας το περσινό ρεκόρ των 56 παραλιών.

Οι φίλοι της Θάλασσας – CYMEPA, ως ο Εθνικός Χειριστής, απένειμε σήμερα τις Γαλάζιες Σημαίες, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Κουρίου, στην Επισκοπή, ενώ ακολούθησε έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας. Την πρωτιά είχε και φέτος ο Δήμος Αγίας Νάπας με 14 σημαίες, ενώ 9 σημαίες έλαβε ο Δήμος Παραλιμνίου και 7 η κοινότητα Αγίου Τύχωνα Λεμεσού.

Ο Δήμος Πάφου εξασφάλισε 6 σημαίες, η Λάρνακα 3, ενώ από 2 σημαίες πήραν οι Δήμοι Λεμεσού, Γεροσκήπου, Πόλης Χρυσοχούς και Πέγειας, καθώς και οι κοινότητες Πεντάκωμου και Πύργου. Μια Γαλάζια Σημαία έλαβαν ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, η Επισκοπή, το Πισσούρι, η Παρεκκλησιά, τα Περβόλια και η Ορόκλινη.

Εκ μέρους του Εθνικού Διαχειριστή, ο ΓΓ της CYMEPA Μιχάλης Ιερείδης, ανέφερε πως η Γαλάζια Σημαία κλείνει σήμερα 26χρόνια ζωής διεθνώς και 18 χρόνια στη Κύπρο, συμβάλλοντας στην απόκτηση γνώσεων, σωστών στάσεων και αξιών, «στοιχεία απαραίτητα για την προώθηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και για αειφόρο εκμετάλλευση των παραλιών από τις τοπικές αρχές».

Υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι έλεγχοι στις παραλίες με Γαλάζια Σημαία συνεχίζονται, ο κ. Ιερείδης ανέφερε πως έχει διαφανεί, διαχρονικά, πως οι περισσότερες παρατηρήσεις αφορούν ελλιπή πληροφόρηση και έκανε έκκληση όπως δοθεί έμφαση στη σωστή ενημέρωση του Πίνακα Πληροφόρησης των παραλιών. «Παρά τα 18 χρόνια επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος, δεν επαναπαυόμαστε» είπε και συμπλήρωσε «διασφαλίζοντας ότι τα νερά κολύμβησης παραμένουν εξαιρετικά, θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας σε άλλους τομείς, όπως της καλύτερης οργάνωσης και ελέγχου, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της αισθητικής, της ασφάλειας των λουομένων και της παροχής αξιοπρεπών διευκολύνσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες».