Τραγικός θάνατος 5χρονου αγοριού από δάγκωμα σκύλου

Αγοράκι από το Λυθροδόντα, ο Αίαντας Λοΐζου, ηλικίας πεντέμισι χρόνων έχασε σήμερα τη ζωή του όταν δαγκώθηκε στο λαιμό, και συγκεκριμένα στην καρωτίδα, από σκύλο ράτσας «Ακίτα», ενώ βρισκόταν για επίσκεψη με τους γονείς του σε φιλικό τους σπίτι στην κοινότητα Σκαρίνου της επαρχίας Λάρνακας για να περάσουν μαζί τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο σκύλος θανατώθηκε από λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ενώ ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη από την Αστυνομία για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, αφού ο σκύλος δεν ήταν δεμένος.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στη 13.30 το μεσημέρι αγοράκι, ηλικίας 5μισι χρονών, ενώ βρισκόταν με την οικογένεια του σε κατοικία φιλικού τους προσώπου στο χωριό Σκαρίνου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, φαίνεται ότι σκύλος ράτσας «Ακίτα» του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο λαιμό».

Αμέσως ο πατέρας του παιδιού και ο ιδιοκτήτης του σκύλου «μετέφεραν το μικρό αρχικά στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου και στη συνέχεια με τη συνοδεία Αστυνομίας με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό».

Ανέφερε ακόμα ότι «η αστυνομία εξετάζει κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε ο θάνατος του παιδιού».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ο σκύλος ήταν εκπαιδευμένος να σκοτώνει, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες. Ο σκύλος, σύμφωνα με την οικογένεια δεν είχε τέτοιο ιστορικό» είπε και πρόσθεσε πως ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις.

Σημειώνεται ότι τόσο ο πατέρας του μικρού Αίαντα όσο και ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι στρατιωτικοί και υπηρετούν στην ίδια μονάδα στη Λάρνακα.