Νέα ρεζιλίκια της αστυνομίας

Kαλά πάτε καλά εκεί στην αστυνομική δύναμή Κύπρου; Κυνηγάτε δημοσιογράφους αντί εγκληματίες;

Με αυτό τον τρόπο προσπαθείτε να ξαναφτιάξετε το στραπατσαρισμένο προφίλ του αστυνομικού σώματος;

Την μέρα της γιορτής της ελευθερίας του Τύπου, η Κυπριακή Αστυνομία προσπαθεί σε να παγιδεύσει τον δημοσιογράφο του «Πολίτη» Μανώλη Καλατζή ως τον ύποπτο που κρύβεται πίσω από τις απειλητικές επιστολές κατά της ζωής του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.

Αυτό τον τρόπο βρήκατε να λύσετε τις διαφορές σας με δημοσιογράφους που εξακολουθούν να έχουν άποψη και δεν είναι απλά φερέφωνα, συλλαμβάνοντας τους;

Καλά πότε θα σοβαρευτείτε εκεί στην αστυνομία και θα κάνετε την δουλειά σας, για την οποία πληρώνεστε αδρά ;

Ευτυχώς δηλαδή που κάποιοι θεσμοί ακόμα εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά σε αυτό τον τόπο και δεν διευκόλυναν τα σχέδια της αστυνομίας.

Το δικαστήριο δεν ενέκρινε τα αιτούμενα εντάλματα της αστυνομίας για σύλληψη του δημοσιογράφου, λαμβάνοντας σοβαρά ότι «η ελευθερία της γνώμης και της λήψης και μετάδοσης πληροφοριών και ιδεών χωρίς παρέμβαση».

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος ξεκαθάρισε την θέση του και ζήτησε τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο οποίος θα ερευνήσει άμεσα το όλο θέμα.

Από την πλευρά του, ο γενικός εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι ο ποινικός ανακριτής δεν θα προέρχεται ασφαλώς από τις τάξεις της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι σέβεται απόλυτα τους λειτουργούς του Τύπου και το δικαίωμά τους στην πλήρη ελευθερία της άποψης.

Π.π.