Τράπεζες και πλειστηριασμοί ενώπιον της κυβέρνησης. Κρίσιμη εβδομάδα

Μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την κυβέρνηση, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πιθανότατα και το νομοσχέδιο για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 10 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα εμπλοκή υπάρχει και με το θέμα του ΦΠΑ στα σχολεία και όλο το φάσμα της ιδιωτικής παιδείας, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους γονείς. Σε κάθε περίπτωση παραμένει σε εκκρεμότητα η δόση των 2 δισ. ευρώ αφού δεν έχουν εφαρμοστεί τα 49 προαπαιτούμενα.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το θέμα των κόκκινων δανείων και έχει έρθει σε άμεση σύγκρουση με την τρόικα. Το θέμα δε των κόκκινων δανείων συνδέεται άμεσα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ στην κυβέρνηση εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία, καθώς δεν αποκλείεται κύκλοι των δανειστών να επιχειρήσουν να βάλουν στο τραπέζι με καθυστερήσεις που θα επιδιώξουν το bail in, με τελικό σκοπό να επαναφέρουν το Grexit.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές το θέμα των κόκκινων δανείων θα συζητηθεί με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, που θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 10 Νοεμβρίου και που θα περιλαμβάνει δύσκολα μέτρα.