Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η συζήτηση για το περιουσιακό στο Κυπριακό, η επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά,  η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 5% και οι ρυθμίσεις που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών για τη μετατροπή σε ευρώ των δανείων σε ελβετικό φράγκο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με   τίτλο “Καυτή πατάτα το περιουσιακό” γράφει ότι χάσμα παραμένει στο περιουσιακό καθώς κατά τη συζήτηση των κριτηρίων φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεπεράσει το μεγάλο εμπόδιο που αφορά τον ορισμό του χρήστη. Αλλού γράφει ότι μεγάλος βραχνάς έχουν γίνει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι οίκοι αξιολόγησης Standart and Poor`s, Fitch και Moody`s προβληματίζονται για την εικόνα που διαμορφώνεται λόγω των χαμηλών καλύψεων προβληματικών δανείων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάφου πραγματοποίησε χθες αεροσκάφος της Air Canada με 299 επιβάτες που εκτελούσε την πτήση Τορόντο – Τελ-Αβίβ, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Ισραήλ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Το εκλογικό μέτρο στην ΚΕ του ΑΚΕΛ” γράφει ότι στο ΑΚΕΛ βρίσκεται το κλειδί της αύξησης ή όχι του εκλογικού μέτρου στο 5% στη βάση της σχετικής πρότασης νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι καθοριστική σύσκεψη αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σε τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται το προσφυγικό καθώς τρία άτομα πνίγηκαν στα ανοικτά της Μυτιλήνης ενώ την ίδια ώρα ανακαλύφθηκαν σε λιβυκές παραλίες τα πτώματα 43 μεταναστών.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Παιγνίδια με το εκλογικό μέτρο” γράφει στο κύριο της θέμα ότι σημαντικές αλλαγές θα επιφέρει στη σύνθεση και την εικόνα της Βουλής των Αντιπροσώπων ενδεχόμενη αύξηση του εκλογικού μέτρου. Αλλού γράφει ότι έρχεται σήμερα στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς για συντονισμό με τη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα προβάλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος αναφέρει ότι η ενταξιακή της Τουρκίας περνά μέσα από την επίλυση του Κυπριακού.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Υπέρ τραπεζών και για τα δάνεια σε φράγκο” γράφει ότι στα μέτρα των τραπεζών είναι  οι ρυθμίσεις που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο που ανέρχονται σε 2,7 δισ. ευρώ. Το ΥΠΟΙΚ προβάλλει την αντίδραση της ΕΚΤ στην περίπτωση της Κροατίας απορρίπτοντας επί της ουσίας τη μετατροπή των δανείων σε ευρώ με την ημερομηνία που ίσχυε την ημερομηνία σύναψης τους. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι όσοι απορρίπτουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει η 17η διεθνής συνάντηση των κομμουνιστικών κομμάτων.