Τράπεζα Κύπρου: Κι ο Δημητριάδης ήθελε φοβέρα

Το γεγονός ότι μετά από το μεγάλο ντόρο που προκλήθηκε και μετά από τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για την παύση του κ. Δημητριάδη, αμέσως εγκρίθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τα οποία διατύπωνε επιφυλάξεις και αντιρρήσεις, μας λέει πολλά.

Μας λέει ότι σωστά το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών φώναζε για τη ζημιά που προκαλεί ο κ. Δημητριάδης στην Κυπριακή Οικονομία. Το ΔΝΤ χθες με ανακοίνωση του, κάκισε τους χειρισμούς και τρόπο λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας, αφού αναφέρεται σε απουσία λειτουργικού πλαισίου, αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου και εποπτείας ακόμα και σε μονοκρατορία του Διοικητή.

Μετά από όλα αυτά ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε ότι ο κ. Δημητριάδης θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτηση του, πρόταση που άλλωστε είχαμε καταθέσει στη Βουλή στις 28 Μαρτίου 2013 και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων.

Ελπίζουμε η κατάληξη του σήριαλ της αξιολόγησης των εκλεγεγμένων συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, να δώσει ανάσα ζωής και νέες ευκαιρίες επιβίωσης για τη συστημική Τράπεζα της Κύπρου.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ