Τράγκολας: Σβήνουν οι ελπίδες για τη μικρή Σιέρα – Φεύγουν οι Ισραηλινοί

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, μιλώντας στην στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Omega, εξέφρασε την απογόητευση του για το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε η σορός της μικρής Σιέρα.

Ο κ. Τράγκολας εξήγησε σήμερα ότι οι προσπάθειες στο Ξυλιάτο είναι πολύ πιο δύσκολες από ότι στην Κόκκινη Λίμνη και επισήμανε πως υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και μετά θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Όπως είπε, είναι δύσκολο έως αδύνατο  να εντοπιστεί η σορός της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της 38χρονης Μέρι Ρόουζ, θύμα του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Κατέστησε σαφές ότι και λόγω του βάθους, αλλά και λόγω του ότι δεν αναζητείται βαλίτσα αλλά σορός, τα πράγματα δυσκολεύουν για τον εντοπισμό της 6χρονης.

Οι προσπάθειες  θα συνεχιστούν και στις δύο λίμνες, είπε και εξήγησε ότι όταν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, θα υποβληθεί μια εμπεριστατωμένη έκθεση και θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια προς εντοπισμό της σορού.

Είπε επίσης ότι δεν θα ζητηθεί άλλη βοήθεια από το εξωτερικό, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αφού χρησιμοποιηθεί το σάρωθρον στην Κόκκινη Λίμνη, σε μέρη που δεν μπορεί να επιχειρήσει δύτης, θα υποβληθεί η έκθεση προς την ηγεσία για να ληφθούν οδηγίες.

Ο κ. Τράγκολας είπε επίσης  ότι οι Ισραηλινοί που ενίσχυσαν τις προσπάθειες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δεν έχουν άλλα μέσα και μέχρι το τέλος της ημέρας, αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη, θα υποβάλουν τη δική τους έκθεση και θα αποχωρήσουν.

Πηγή: Omegalive.com.cy