Το Android κατέχει το 80% της αγοράς

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της International Data Corporation (IDC) για το τελευταίο τρίμηνο (τρίτο τρίμηνο του 2013), η πλατφόρμα Android κατέχει ποσοστό 80% της αγοράς, με 211,6 εκατομμύρια παραδόσεις smartphones, διατηρώντας την κυρίαρχη θέση του αλλά και σημειώνοντας ποσοστό αύξησης 51,3% σε σχέση με την περσυνή χρονιά. Η συνεισφορά της Samsung στις παραδόσεις σύμφωνα με την εταιρεία IDC ήταν 40%.

Το Android δεν είναι πάντως η μοναδική πλατφόρμα που τα πήγε καλά αυτό το τρίμηνο. Η πλατφόρμα των Windows Phone της Microsoft, παρουσίασε αύξηση 156% από χρόνο σε χρόνο, φτάνοντας το ποσοστό της στην αγορά στο 3,6% για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, με την Nokia να κατέχει το 93,2% των συνολικών παραδόσεων smartphones με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Το iOS της Apple συνεχίζει εξίσου να αυξάνει το ποσοστό του, αν και με πιο αργούς ρυθμούς. Έτσι σημείωσε αύξηση 25,6% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο, και το ποσοστό του στην αγορά άγγιξε το 12,9%.

Ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε, είναι οτι οι αριθμοί αφορούν παραδόσεις (shipments) smartphones, και όχι πωλήσεις ή χρήση. Σε διαφορετική περίπτωση, η εικόνα της αγοράς θα ήταν διαφορετική.