Την παρέμβαση της Κομισιόν ζητά η Α. Παπαδοπούλου για τις δηλώσεις Ερντογάν

Την παρέμβαση της Κομισιόν ζητά η Αντιγόνη Παπαδοπούλου μετά τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος»

Η Ευρωβουλευτής απέστειλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη νέα πρόκληση της Άγκυρας.

Η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί στις νέες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» και επίσης πως «η Ελληνοκυπριακή διοίκηση έγινε δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους Ευρωπαϊκούς νόμους.

Η κα Παπαδοπούλου κάλεσε την Κομισιόν να απαντήσει αν θεωρεί πως οι δηλώσεις αυτές του τούρκου πρωθυπουργού είναι προσβλητικές όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και γενικότερα για την ΕΕ και επίσης αν συνάδουν με τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει μια υποψήφια για ένταξη χώρα. Η Ευρωβουλευτής ζητά να ενημερωθεί ποια πρακτικά μέτρα προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τερματιστούν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και διερωτάται μέχρι πότε θα συνεχίζει η ΕΕ να διαπραγματεύεται με την τουρκία αγνοώντας την προκλητική στάση που επιδεικνύει στο Κυπριακό και απέναντι σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ.
Η Ευρωβουλευτής υποδεικνύει προς την Κομισιόν πως οι δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού προκάλεσαν αντιδράσεις και στα κατεχόμενα. Η τ/κ αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν, με άρθρο της στην εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος», ασκεί δριμεία κριτική στον κ Ερντογάν για τις δηλώσεις του, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ο τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος»…….. «Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; ………….. Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να λες σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι ‘εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη της τουρκίας; ……..»