Το 2014 θα αρχίσει ο δρόμος Λεμεσού-Σαϊττα

Ο δρόμος Λεμεσού-Σαϊττα θα αρχίσει το 2014 με δρόμο δύο χιλιομέτρων στις αναπτύξεις Παλώδειας και προς τούτο θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014 ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το θέμα της κατασκευής του δρόμου συζητήθηκε σήμερα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων Χρυστάλλα Μαλλούπα δήλωσε μετά τη συνεδρία ότι ο δρόμος Λεμεσού-Σαϊττά είναι τροχιοδρομημένο έργο, διαβεβαιώνοντας ότι οι μελέτες προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η κ. Μαλλούπα ανέφερε ότι τόσο το Υπουργείο Συγκοινωνιών όσο και το Τμήμα Δημοσίων Έργων κρίνει ότι ο δρόμος αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στον περιορισμό της αστυφυλίας.

Εξήγησε πως το έργο θα είναι ώριμο και η κατασκευή του δρόμου θα ξεκινήσει το 2015. Είπε, επίσης, ότι το 2014 θα ξεκινήσουν τα έργα της πρώτης φάσης που αφορούν τις αναπτύξεις στην περιοχή Παλώδειας.

Ο δρόμος στην περιοχή των αναπτύξεων θα είναι γύρω στα δύο χιλιόμετρα, εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι ολόκληρο το έργο θα έχει κόστος 150 εκατομμύρια ευρώ, εκτός το κόστος των αναπτύξεων.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ο νέος δρόμος Λεμεσού-Σαϊττά αποτελεί έργο πνοής για την ορεινή Λεμεσού που φθίνει και αργοπεθαίνει.

Δηλώνοντας ότι ως Βουλευτής θα είναι πιο αυστηρός με την Κυβέρνηση τώρα που η διακυβέρνηση ασκείται από το κόμμα του, είπε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα και είτε ο δρόμος θα γίνει είτε δεν θα γίνει.

Διατυπώνοντας τη θέση ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση σκότωσε αυτό το έργο, είπε ότι όλοι οι Βουλευτές της Επαρχίας Λεμεσού ομοφωνούν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τη νέα Κυβέρνηση να κάνει και την κηδεία του έργου.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014 κονδύλι 2,5 εκ. ευρώ για την πρώτη φάση του έργου.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης διατύπωσε τη θέση ότι «δεν θα πρέπει η κρίση να σκοτώσει έργα κοινωνικής πολιτικής». Αναφέροντας ότι ο δρόμος αποτελεί όρο επιβίωσης των κατοίκων της ορεινής περιοχής Λεμεσού, ζήτησε από την Κυβέρνηση να επιδείξει πολιτική βούληση και να ενισχύσει τα έργα που είναι απαραίτητα για την ανάκαμψη της οικονομίας

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού Λευτέρης Περικλή είπε ότι “κουραστήκαμε να ακούμε υποσχέσεις”. Πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση που επικρατεί είναι γνωστή και είναι άστοχο να επαναλαμβάνεται καθημερινά. Ανέφερε ότι εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα στο σύντομο μέλλον, η Ένωση Κοινοτήτων Λεμεσού θα πάρει μέτρα, τα οποία θα καθοριστούν από τις εξελίξεις.

Είπε, τέλος, ότι οι κοινότητες της ορεινής Λεμεσού έχουν χαθεί και διατύπωσε τη θέση ότι δεν μπορεί να θεωρείται κοινότητα ένας οικισμός με 20, 30 και 50 κάτοικους.