Το φιλοτουρκικό λόμπυ των Βρυξελλών προωθεί το απευθείας εμπόριο

Δηλώσεις του Ευρωπαικού κόμματος για το απευθείας εμπόριο

Ανησυχία και ερωτηματικά προκαλούν οι πληροφορίες ότι προωθείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εφαρμογή του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα σε δοκιμαστική βάση.

Είναι πλέον φανερό ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες, υπηρετώντας τα σχέδια της Άγκυρας επιδιώκουν να επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από την ελληνοκυπριακή πλευρά, η απειλή για έγκριση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, με στόχο περαιτέρω υποχωρήσεις από την πλευρά μας στις συνομιλίες.

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Εκπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβάλλεται να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις ενέργειες για να αποκρούσουν την προκλητική προσπάθεια του φιλοτουρκικού λόμπυ στις Βρυξέλλες.

Μόνο έτσι θα ματαιωθεί η εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, που εάν υιοθετηθεί ουσιαστικά θα οδηγήσει ένα βήμα προς την αναγνώριση του ψευδοκράτους και τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Άμεσα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιδράσει με όλους τους δυνατούς τρόπους στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί η μεθόδευση για εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.