Απουσίαζαν οι αγρότες από την 104η επέτειο του Κιλελέρ

Παρουσία των αρχών αλλά χωρίς αγρότες τιμήθηκε σήμερα η 104η επέτειος του Κιλελέρ στον χώρο του Μνημείου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας του άσκησε έντονη κριτική στους δανειστές, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν κάνει πολλά φάουλ απέναντι στην χώρα αφού και οι ίδιοι πια παραδέχονται ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη».

Και συνέχισε αφήνοντας σαφείς αιχμές για το θέμα του γάλακτος: «Ιδιαίτερα με ενοχλεί, η αδικαιολόγητη εμμονή τους στην εφαρμογή κάποιων προτάσεων που αποδεδειγμένα, όχι μόνον δεν θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία, αλλά θα πλήξουν παραγωγικούς τομείς. Ενώ την ίδια ώρα, εκ μέρους της κυβέρνησης θεωρώ ότι αυτό έχει καταστεί σαφές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί στα πόδια της χωρίς δεκανίκια και επιτροπείες αλλά και χωρίς συμβάσεις που γίνονται «στενός κορσές», που την οδηγούν σε ασφυξία, μία είναι η συνταγή: να παράγει.

Αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα ο αναπληρωτής υπουργός, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επιλύσει χρόνιες παθογένειες που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και ανέφερε ενδεικτικά τη διαγραφή των πανωτοκίων για 17.000 αγρότες, την σύσταση του ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέων κτηνοτροφικών μονάδων, την οριστική νομιμοποίηση αυθαιρέτων σταβλικών εγκαταστάσεων, την θέσπιση κανόνων στην εμπορία αγροτικών προϊόντων και άλλα.

Μετά το πέρας της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και των λοιπών ομιλητών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον μνημείο του Κιλελέρ και ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής.