Το Υπουργικό ενέκρινε την αποκρατικοποίηση της Αρχής Λιμένων

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου,  είπε ότι το Υπουργικό ενέκρινε την κήρυξη της Αρχής Λιμένων ως φορέα υποκείμενο σε αποκρατικοποίηση.

Η διαδικασία αρχίζει από σήμερα. Καθορίστηκε επίσης ότι η αποκρατικοποίηση της Αρχής θα αφορά αδειοδότηση μακράς διάρκειας ή παραχώρηση δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης, ή εκμετάλλευσης του εμπορικού τμήματος του λιμανιού Λεμεσού στο βαθμό και με τον τρόπο που θα καθοριστεί σε κατοπινό στάδιο με τη συνεισφορά εξειδικευμένων συμβούλων που θα προληφθούν.

Η όλη διαδικασία αποκρατικοποίησης του εμπορικού τμήματος του λιμανιού θα αναληφθεί και θα εκτελεστεί από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων.

Σε ερώτηση γιατί αρχίζει η διαδικασία με την ΑΛΚ, ενώ γίνονταν δημόσιες τοποθετήσεις για τη Cyta, ο Αναπληρωτής ΚΕ ανέφερε ότι έχει κριθεί πως αυτή την ώρα το πιο προσφερόμενο και αυτό που μπορεί να γίνει αμέσως, είναι να αρχίσουν οι αποκρατικοποιήσεις από την ΑΛΚ και ειδικά από τις εμπορικές δραστηριότητες του τμήματος του λιμανιού.

Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει κάποιος συμβολισμός, δεδομένου ότι προέδρευε του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος είναι αντίθετος με τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι «ο κ. Ομήρου είναι θεσμικά ο προεδρεύων της Δημοκρατίας σήμερα και προήδρευσε του Υπουργικού Συμβουλίου».

«Όλοι γνωρίζετε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση τις εισηγήσεις αλλά και το πώς ψηφίζουν οι Υπουργοί», ανέφερε.