Το Υπουργείο Υγείας διαψεύδει δημοσίευμα εφημερίδας

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα (11 Δεκεμβρίου 2016) της εφημερίδας «Πολίτης» αναφορικά με μη κάλυψη με ασθενοφόρο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Ως είθισται και ως όφειλε, το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν διευθετήσεων με το Υπουργείο Εξωτερικών, διέθεσε ασθενοφόρο το οποίο κάλυψε πλήρως και συνόδευε σε όλες του τις μετακινήσεις τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά την εδώ επίσκεψή του.

Οι σχετικές διευθετήσεις είχαν γίνει εκ των προτέρων ανάμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας για πλήρη κάλυψη με ασθενοφόρο της αυτοκινητοπομπής που θα συνόδευε τον Γάλλο Πρόεδρο, κάτι το οποίο αποτελεί συνήθη πρακτική σε περιπτώσεις επίσημων επισκέψεων.

Η σχετική αλληλογραφία, καθώς και οι σχετικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των δύο υπηρεσιών είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, αφού όλες οι συνδιαλέξεις με το Κέντρο Ασθενοφόρων καταγράφονται, καθώς και της εν λόγω εφημερίδας, η οποία, με κατάπληξη διαπιστώνουμε ότι προχώρησε στην έκδοση του δημοσιεύματος χωρίς έστω προηγουμένως να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέλαβε σε αυτό.

Το Υπουργείο Υγείας εκφράζει την απαρέσκειά του για την ευκολία με την οποία κάποιοι επιδίδονται σε συστηματικό διασυρμό των υπηρεσιών που προσφέρει.