Το τελευταίο αντίο στον Σάκη Μπουλά

Σε κλίμα συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωί, τον σπουδαίο καλλιτέχνη, Σάκη Μπουλά. Κοντινοί φίλοι και συγγενείς, αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια, τον αγαπημένο τραγουδιστή και ηθοποιό στο κοιμητήριο των Μελισσίων, στις 11 το πρωί.

Αν και η επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνει η κηδεία σε στενό συγγενικό κύκλο, ωστόσο απλοί άνθρωποι και θαυμαστές του παραβρέθηκαν στο κοιμητήριο, καθώς ήθελαν να χειροκροτήσουν για τελευταία φορά έναν καλλιτέχνη –μαχητή.

Ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης έφτασε από πολύ νωρίς στο κοιμητήριο, για να αποχαιρετήσει τον «αδελφικό» του φίλο. Μεταξύ άλλων στο κοιμητήριο παρευρέθηκαν και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Φάνης Μουρατίδης, ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη σύζυγό του Ελπίδα και τον Παύλο Χαϊκάλη, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο συνθέτης Νίκος Τερζής.

Ο Σάκης Μπουλάς έδωσε την τελευταία μάχη του για την ζωή και δεν τα κατάφερε. Ο Σάκης Μπουλάς έφυγε το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 60 ετών από την επάρατη νόσο.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 60 ετών στο νοσοκομείο Υγεία, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, πολεμώντας τον καρκίνο. Μέχρι την τελευταία στιγμή είχε στο πλευρό του φίλους και συγγενείς.

Εξαιτίας της κατάστασής του είχε διακόψει τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Η είδηση του θανάτου του Σάκη Μπουλά προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση και θλίψη όχι μόνο στους επί σειρά ετών συνεργάτες του, αλλά και σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες συλλυπητήρια μηνύματα κατέκλυσαν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συμπρωταγωνιστές του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «50-50», Παύλος Χαϊκάλης και Πέτρος Φιλιππίδης μίλησαν στο Mega.

«Πάλεψε πολύ γενναία ο Σάκης με την αρρώστια έναν χρόνο τώρα. Τον τελευταίο καιρό ήταν πιο άγρια τα πράγματα, αλλά ήταν πάντα γενναίος, με χιούμορ. Αστειευόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Την Τρίτη το βράδυ τον είδα για τελευταία φορά, του είπα ότι τον αγαπώ πολύ και θα τον σκέφτομαι πάντα» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Η ανθρωπιά του ξεπερνούσε τα όρια. Μας άφησε μόνους, η τριάδα έσπασε» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρει: «Τραγουδιστής με ξεχωριστή, προσωπική χροιά και ηθοποιός με γνήσια λαϊκή αμεσότητα, ο Σάκης Μπουλάς πρωτοστάτησε από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα σε πολλές και μάλιστα διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής καλλιτεχνικής ζωής. Υπήρξε απαιτητικός ερμηνευτής μελοποιημένης ποίησης, δημοφιλής σατιρικός καλλιτέχνης με ένα ανατρεπτικό, νεανικό χιούμορ, πρωταγωνιστής τού σύγχρονου κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης για όλη την οικογένεια. Και όμως, αυτός ο πρωταγωνιστής υπήρξε την ίδια στιγμή απόλυτα οικείος. Υπήρξε ο αδελφικός μας φίλος. Γιατί ήταν ένας γλυκός, αγαπητός άνθρωπος. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας αγαπητός άνθρωπος, ένας πολυτάλαντος ερμηνευτής, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Με δύναμη ψυχής έδωσε μια δύσκολη και άνιση μάχη μένοντας στο πάλκο μέχρι την τελευταία στιγμή, δίπλα στους φίλους και συνεργάτες του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Σάκη Μπουλά εξέφρασε το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «συνδέθηκε με το πρώτο Μουσικό Καφενείο στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποίησε τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ μαζί με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Ανδριανό και Περικλή Χαρβά».

O Σάκης Μπουλάς ήταν ένας αγαπητός καλλιτέχνης του προοδευτικού χώρου που υπηρέτησε το θέατρο, το τραγούδι και τη σάτιρα με τόλμη και φαντασία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, δήλωσε ότι «ο συμπαθέστατος και πολυτάλαντος ηθοποιός θα μείνει σε όλους αξέχαστος για την πολύπλευρη προσωπικότητά του, τη θετική ενέργειά του και τις μοναδικές ερμηνείες του που μας πρόσφεραν αληθινή συγκίνηση και ψυχαγωγία».

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάκη Μπουλά, εξέφρασε με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ υπογραμμίζοντας πως ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ιδιαίτερα αγαπητός.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή του τόνισαν ότι «έφυγε πρόωρα από την ζωή ο Σάκης Μπουλάς, μία πολύπλευρη προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτιστικής μας. δημιουργίας».