Νεοφύτου: Απόλυτα σεβαστή η απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ είναι απόλυτα σεβαστή, αναφέροντας επίσης  ότι το κόμμα του θέλει να κρατηθούν οι γέφυρες που αφορούν το μέλλον του τόπου.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για την Ημέρα Σκέψεως, ο κ. Νεοφύτου είπε πως το ανακοινωθέν δεν είναι η λύση του Κυπριακού, αλλά είναι ένα ικανοποιητικό κείμενο, που θέτει τις παραμέτρους, για να προσθέσει πως «έχουμε ένα επίπονο, αλλά και μακρύ δρόμο, μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, να πετύχουμε μια βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, που να ικανοποιεί τις προσδοκίες του κυπριακού λαού».

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του ΔΗΚΟ για αποχώρησή του από την Κυβέρνηση, ο κ. Νεοφύτου είπε: «Θέλω να στείλω το μήνυμα ευθύνης, με σεβασμό προς τον κόσμο του ΔΗΚΟ, και να επαναλάβω πως εμείς δεν θα ξεχάσουμε τη στήριξη τους για να έχουμε σήμερα μια αλλαγή και μιαν προσπάθεια από τη σημερινή Κυβέρνηση, για σταθεροποίηση της οικονομίας».

«Ανεξάρτητα της απόφασης του ΔΗΚΟ, ανεξάρτητα αν θα συνεχίσουν να είναι μέρος της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε γέφυρες για το καλό του τόπου. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα παραγράψουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να εκτιμούμε και να σεβόμαστε τον κόσμο του ΔΗΚΟ, που στήριξε την Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και τον εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως «οι ώρες είναι δύσκολες για τον τόπο μας και η πολιτική αστάθεια δεν θα βοηθήσει τον τόπο και δεν θα βοηθήσει την προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας».

Είπε πως «οι πολίτες, η κοινωνία, ζουν και βιώνουν πολλά προβλήματα προσωπικής και οικογενειακής επιβίωσης, ζουν με την ανασφάλεια της εργασίας και θέλουν από τους πολιτικούς μηνύματα θετικά και πολιτικές θέσεις που να δημιουργούν σταθερότητα στην οικονομία και που να δημιουργούν προοπτική».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή επιστολή του ΑΚΕΛ, που ζητά επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα, μια πρόταση που θα καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «το ΑΚΕΛ γνωρίζει πως αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει» και έκανε λόγο για «επικοινωνιακό παιχνίδι».

«Το μνημόνιο είναι σκληρό. Ο κόσμος βιώνει πολλές δυσκολίες. Την Τρόικα και το μνημόνιο, όμως, δεν την έφεραν οι ξένοι. Την έφεραν τα λήθη μας και αν θέλουμε να απαλλαγούμε από το μνημόνιο ο μόνος τρόπος είναι η συντομότερη υλοποίησή του, που θα φέρει αποτελέσματα και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από αυτό μνημόνιο», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.