Το ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα στο επίκεντρο σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Η προετοιμασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, στην Κίνα, μεταξύ 15 – 19 Μάη, είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν, εκτός του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε αρχικά και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο απέφυγε να κάνει δηλώσεις και αρκέστηκε σε ευχές για το Πάσχα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τον κ. Σαμαρά στο ταξίδι του στο Πεκίνο θα συνοδεύσουν οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μηταράκης, αλλά και η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστας Μουσουρούλης, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του κ. Σαμαρά, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν και 40 – 50 Έλληνες επιχειρηματίες.

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα γίνεται μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Κινέζος ομόλογός του, κ. Λη Κεκιάνγκ.