Το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η Επίτροπος Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας θα πρέπει να έχει καταρτίσει Σχέδιο Δράσης για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ οι τελικές εκθέσεις του ανεξάρτητου εξωτερικού μελετητή σχετικά με την αναδιάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας, που προνοούνται στο Μνημόνιο, θα πρέπει να παραδοθούν το πρώτο και τρίτο τρίμηνο του 2014.

Όπως ανέφερε η Επίτροπος Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Εμμανουέλα Λαμπριανίδη, οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν σαν άμεσο στόχο την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων σε βραχυπρόθεσμο στάδιο, ενώ απώτερος στόχος θα είναι η βιωσιμότητα του δημόσιου τομέα σε μακροπρόθεσμο στάδιο.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το ΓΤΠ, ο ΟΠΕΚ και το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης συνδιοργάνωσαν σήμερα Ημερίδα με θέμα «Η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας ως εργαλείο ανάκαμψης».

Χαιρετίζοντας την Ημερίδα, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι η εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας βασίζεται στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στην αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων διοίκησης, στην αναδιάρθρωση των δομών της και στην ανταπόκριση σε νέα δεδομένα.

«Θέλουμε μια δημόσια υπηρεσία πιο ευέλικτη, λιγότερο σπάταλη, χωρίς αχρείαστη γραφειοκρατία, που να διαχειρίζεται υπεύθυνα το δημόσιο χρήμα και που να εξυπηρετεί τον πολίτη στη βάση δικαιωμάτων και αναγκών και όχι στη βάση γνωριμιών και προσβάσεων ή της όποιας κομματικής ταυτότητας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τόνισε τέλος ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας έχει καθοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως κορυφαία προτεραιότητα και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.