Το σκάφος της Λιμενικής “πλευρίστηκε” καταδιώχθηκε και δέχτηκε 4 πυροβολισμούς

Τέσσερις πυροβολισμούς εναντίον του μικρού σκάφους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στο οποίο επέβαινε τριμελές πλήρωμα, έριξε η τουρκική ακταιωρός κατά τη διάρκεια του σοβαρού και προκλητικού επεισοδίου που διαδραματίστηκε γύρω στις τρείς και τριάντα τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του σκάφους εκτελούσαν συνήθη περιπολία για θέματα παράνομων μεταναστών που φτάνουν από την Τουρκία, όταν αντιλήφθηκαν τουρκική ακταιωρό σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων από το Λιμάνι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Το σκάφος της Λιμενικής για να αποφύγει την τουρκική ακταιωρό κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, ωστόσο οι Τούρκοι ένοπλοι έριξαν τέσσερις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς εναντίον του σκάφους της Λιμενικής και στην συνέχεια αποχώρησαν από την περιοχή.

Ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους ανέφερε ότι το σκάφος της Λιμενικής “πλευρίστηκε” από την τουρκική ακταιωρό και καταδιώχθηκε μέχρι το Αλιευτικό Καταφύγιο του Κάτω Πύργου, ενώ στην συνέχεια αποχώρησαν.

“Είναι μέσα στα πλαίσια που παρέχουν οι τουρκικές αρχές στη διακίνηση λαθρομεταναστών στην περιοχή και με σκοπό να εκφοβίσουν το σκάφος της Λιμενικής και το κυνήγησαν μέχρι το λιμανάκι του Κάτω Πύργου. Είναι μια απίστευτη πρόκληση και είναι γι αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι πρέπει να ενισχυθεί σε θάλασσα και ξηρά ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Είναι ανεπίτρεπτα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν”

Check Also

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …

Αβέρωφ: Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση

Για το κυπριακό και συγκεκριμένα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε επαρκώς τα πράγματα σε …