Το “πόθεν έσχες” των υποψηφίων για την Προεδρία ζητά ο Σταύρος Μαλάς

Τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των υπoψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας επαναφέρει το επιτελείο του υποψηφίου Σταύρου Μαλά μετά τη δημοσιοποίηση, από το δικηγορικό γραφείο του υποψήφιου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, συναλλαγή ύψους 50.000.000 δολαρίων Αμερικής, που προέβη ο υποψήφιος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σταύρος Μαλάς «οι πολίτες όμως έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν. Αναμένουν λοιπόν από τον κ. Λιλλήκα και τον κ. Αναστασιάδη να υλοποιήσουν την υπόσχεση που έδωσαν δημόσια. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν διαγράφει περιουσίες. Οι υποψήφιοι πρόεδροι οφείλουν να σεβαστούν το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν ποιους καλούνται να ψηφίσουν».

Υποστηρίζει μάλιστα ότι η αποκάλυψη για τη συναλλαγή του Νίκου Αναστασιάδη χρήζει πλήρους διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους, ενώ αφήνει αιχμές τόσο κατά του κ. Αναστασιάδη όσο και του κ. Λιλλήκα για τη «σιγή ιχθύος» που τηρούν στο θέμα της δημοσιοποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων, κάτι που – όπως αναφέρεται – δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Να σημειωθεί, ότι για να δοθεί η συνολική εικόνα, η δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να αφορά τόσο προσωπικά και οικογενειακά στοιχεία όσο και για εταιρείες που συνδέονται με τους υποψήφιους.