Το πρόβλημα των φυλακών σχετίζεται με τα προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης

Σχολιάζοντας τη κατάσταση στις κεντρικές φυλακές ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε:

«Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η εκτόνωση της τεταμένης κατάστασης και η λήψη τολμηρών μέτρων που να επιλύουν το πρόβλημα στις φυλακές. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες.

Στις φυλακές χρειαζόμαστε νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργία, χρειαζόμαστε σύγχρονες μεθόδους σωφρονισμού, χρειαζόμαστε κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι σύγχρονους βασανιστές. Τα φέουδα και τα καπετανάτα πρέπει να ξηλωθούν. Όσοι έχουν παραβεί το νόμο να τιμωρηθούν.

Ήρθε η ώρα να δούμε και τα προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης. Η καθυστέρηση των διαδικασιών ενώπιον των δικαστηρίων, έχει ως αποτέλεσμα την παραμονή υποδίκων στις φυλακές, ακόμα και για πολλούς μήνες. Για να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός τις φυλακές, πρέπει επίσης να σταματήσει ο εγκλεισμός πολιτών, που λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να καταβάλουν μικροποσά, που οφείλουν στο δημόσιο», κατέληξε ο Μιχάλης Γιωργάλλας.