Το πράσινο φως σε άνεργους αγρότες δίνει η Κυβέρνηση. Τους παραχωρεί γη για τη γεωργική τους ασχολία

images

Όσοι άνεργοι αγρότες προσέλθετε!

Όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου για τη διάθεση κρατικής και δασικής γης σε άνεργους που επιθυμούν να ασκήσουν τη γεωργική δραστηριότητα.

Στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πολιτικής της Κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας, τα Υπουργεία Γεωργίας και Εσωτερικών ετοίμασαν σχέδιο για τη διάθεση κρατικής και δασικής γης, κατά προτεραιότητα σε άνεργους που θα ασχοληθούν με τη γεωργία.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Νίκο Κουγιάλη και έτυχε της σχετικής έγκρισης.

images (1)

Στόχος του σχεδίου είναι η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία υπάγεται στο κράτος, καθώς επίσης και η ανάπτυξη των προοπτικών για ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω της αξιοποίησης της γεωργικής γης και της ενασχόλησης του άνεργου εργατικού δυναμικού.

Μέσα από το σχέδιο παρέχεται η δυνατότητα σε άνεργους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια γης, να εκμισθώσουν κατά προτεραιότητα κρατική και δασική γη.

Καθορίστηκαν κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας, καθώς και συνοπτικές διαδικασίες για τη γρήγορη εκμίσθωση γης σε ενδιαφερόμενους άνεργους.

download (1)

Το σχέδιο θα ισχύει για ένα χρόνο από την ημερομηνία προκήρυξής του και θα εφαρμόζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο Σχέδιο θα κληθούν να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και θα αποταθούν είτε σε Επαρχιακό Γραφείο Κτηματολογίου για διάθεση κρατικής γης, είτε στον διευθυντή Τμήματος Δασών.

Η εξέταση των αιτήσεων θα γίνει ανάλογα από το Αρμόδιο Τμήμα.