Βασιλικά γεννητούρια: Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη στο μαιευτήριο

Στο μαιευτήριο St. Mary’s στο κέντρο του Λονδίνου βρίσκεται από νωρίς το πρωί η Κέιτ Μίντλετον, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον, η επίσημη κατοικία του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ.

“Αρχισε η διαδικασία του τοκετού αμέσως μετά την εισαγωγή της στο μαιευτήριο, γύρω στις 06.00 τοπική ώρα” , αναφέρει η ανακοίνωση. Η ανακοίνωση των 45 λέξεων ανέφερε πως η δούκισσα μεταφέρθηκε οδικώς συνοδεία του συζύγου της πρίγκιπα Γουίλιαμ στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου. Η επόμενη ενημέρωση θα γίνει μετά τη γέννηση.

Η Κέιτ, έγκυος στο πρώτο της παιδί το οποίο θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, έφθασε μαζί με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, στο μαιευτήριο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Στο πλευρό της κατά τον τοκετό η δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει τον έμπιστο γυναικολόγο της Μάρκους Σκέτσελ, ο οποίος ανέβαλε για λίγο τη συνταξιοδότησή του, καθώς και τον γυναικολόγο της βασίλισσας, Άλαν Φλέμινγκ.

Η πρώτη ένδειξη ότι ο/η τρίτος/-η στη σειρά διάδοχος έχει γεννηθεί θα δοθεί όταν το νοσοκομείο αποστείλει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το ιατρικό ανακοινωθέν με το φύλο και το βάρος του βρέφους, καθώς και την ώρα γέννησης.

Μετά την ανάγνωσή του από τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπως επιτάσσει η παράδοση, ανακοίνωση θα αναρτηθεί σε καβαλέτο στην είσοδο του παλατιού, ώστε να ενημερωθεί το κοινό. Λίγο αργότερα οι λεπτομέρειες θα αναρτηθούν και στο λογαριασμό του παλατιού στο Twitter.

Τις τελευταίες μέρες στα πρακτορεία στοιχημάτων έχει σημειωθεί αύξηση στα στοιχήματα ότι το βρέφος θα είναι αγόρι, τόσο λόγω της καθυστέρησης του τοκετού, όσο και λόγω φημών πως η Κέιτ Μίντλετον έχει αγοράσει μπλε καρότσι.