Το πολυτελές γιοτ του Steve Jobs ονομάστηκε “VENUS”

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs,  έγινε η βάφτιση του πολυτελέστατου γιοτ του στο οποίο δόθηκε το όνομα “VENUS”. Το ασυνήθιστο σκάφος σχεδιάστηκε από τον ίδιο και από τον διάσημο μινιμαλιστ σχεδιαστή Philippe Starck.

Πληροφορίες του Ολλανδικού τύπου αναφέρουν ότι παρόντες στη τελετή “βάφτισης” του σκάφους η οποία έγινε σε Ολλανδικό ναυπηγείο, ήταν η χήρα του Steve Jobs, Laurence και τρία από τα παιδιά τους. Μάλιστα η οικογένεια του, χάρισε σε όλα τα μέλη του ναυπηγείου από ένα ipod shuffle πάνω στο οποίο υπήρχε χαραγμένο το όνομα του σκάφους “venus”.

Το παράξενο σκάφος είναι ακριβώς όπως περιγράφεται στη βιογραφία του ιδρυτή της Apple. Έχει μήκος 70 μέτρα, ξύλινα καταστρώματα με τεράστιες τζαμαρίες. Στην γέφυρα ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από 7 υπολογιστές  imac, 27 ιντσών.  Όμως φαίνεται ότι ο Steve Jobs ήξερε ότι δεν θα προλάβει να δει έτοιμο το πολυτελές γιοτ του γιατί κάποτε είχε δηλώσει ότι “Ξέρω ότι είναι πιθανόν να πεθάνω και να αφήσω τη γυναίκα μουμε ένα μισοτελειωμένο σκάφος, αλλά εγώ πρέπει να συνεχίσω… Αν δεν συνεχίσω, τότε αυτό θα είναι η παραδοχή ότι είμαι ετοιμοθάνατος”….