Συνάντηση Μέρκελ-Λανγκάρντ “Η Ελλάδα δεν ήταν θέμα..”

“Κάναμε μόνο μια γενική συζήτηση για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα όμως δεν ήταν θέμα”. Αυτά δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση της με την Κριστίν Λανγκάρντ και τους υπόλοιπους τέσσερις υψηλούς προσκεκλημένους της στο Βερολίνο,τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΕ Άντζελ Γκουρία, το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Παγκόσμιου Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και το γενικό γραμματέα της Διεθνούς Οργάνωσης εργασίας Γκι Ρίντερ .

Σε αντίθεση με όσα αναμένονταν να συζητηθούν στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο κυριών, σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και των τρόπων αντιμετώπισης των διαφορών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, η κα. Μέρκελ δηλώνει πως “Η Ελλάδα δεν ήταν θέμα (συζήτησης).

“Δεν μιλήσαμε καθόλου για το θέμα. Το ζήτημα της Ελλάδας θα συζητηθεί μόνο όταν θα έχουμε στα χέρια μας την έκθεση της τρόικας. Κάναμε μόνο μια γενική συζήτηση για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.” τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, με την κα.Λαγκάρντ να αναφέρει απλώς ότι συμφωνεί απόλυτα με την καγκελάριο.